Plastové palety na prepravu tovaru

Vedeli ste, že europalety môžu byť vyrobené aj z plastu? Kvalitný materiál pritom výborne odolá vysokej záťaži a vyniká tiež svojou odolnosťou.

Ľahké, stredné aj ťažké plastové palety na váš náklad

Plastové palety sú vhodné na každodennú manipuláciu, skladovanie výrobkov i prepravu tovaru. Môžete si ich zvoliť na produkty alebo materiál pre rôzne druhy priemyslu. Využitie nájdu v strojárstve, potravinárskom priemysle, stavebníctve aj v obchode. Zvoliť si pritom môžete až z troch typov.

Ľahké plastové palety

Zvládnu zaťaženie až do 800 kg, pričom vážia len okolo 3 kg. Vyrobené sú s dôrazom na výbornú stabilitu a jednoduchosť pri manipulácii. K dispozícii sú v prevedení s horným poschodím perforovaným v štandardných rozmeroch.

 

Stredné plastové palety

Stredné plastové palety nájdu svoje využitie všade tam, kde je potrebné často manipulovať s tovarom a vhodné sú tiež do skladu a na prepravu tovaru. Ich statická nosnosť je až do 5 000 kg, dynamická do 1 300 a regálová nosnosť do 500 kg.

 

Ťažké plastové palety

Tento typ naplní vaše potreby všade tam, kde je potrebné dosahovať statickú nosnosť do 5 000 kg. Dynamická nosnosť je v porovnaní so strednými paletami vyššia — až 1 500 kg, podobne ako regálová — 1 200 kg. Ťažké plastové palety sú ideálnou voľbou na miesta, kde sa manipuluje s ťažkými bremenami aj do regálov.

Výhody plastových paliet

Univerzálna veľkosť a vysoká pevnosť — to sú len dve z výhod, ktoré majú plastové palety. Pri ich kúpe iste oceníte aj priaznivú cenu. Navyše na vás nečakajú časté opravy, ako je tomu u drevených paliet. Plastové palety sú vyrobené z recyklovaného materiálu, uspokoja preto aj požiadavky tých, ktorí kladú dôraz na ochranu prírody. Spoľahnúť sa môžete na ich dlhú životnosť. Plastové palety možno stohovať, sú stabilné a zvládnu aj vysoké zaťaženie. Výhodou je tiež odolnosť voči vlhkosti — ani pri vystavení nepriaznivému počasiu nenavlhnú a nehrozí preto tvorba plesní. Vybrať si k nim môžete tiež paletové nástavce, medzirošty, kontajnery alebo paletové držiaky.