Ako si vybrať kancelársku stoličku?

Sedíme na nej denne, avšak nie každý je s ňou spokojný. Kancelárska stolička je rozhodne faktorom, ktorý dokáže ovplyvniť aj kvalitu našej práce či našu prípadnú podráždenosť. Výber kancelárskej stoličky nie je zdanlivo jednoduchá záležitosť. Vyžaduje si poznať, aké máte nároky a následne tieto nároky zohľadniť pri samotnom výbere.

Dôležitý je materiál, ako aj funkcie

Materiál je stoličky môže byť klasická syntetika, ako aj koža či kombinácia týchto materiálov. Kožu v mnohých kanceláriách neuvidíme aj preto, že sa pomerne rýchlo opotrebúva a štandardne nedosahuje také vlastnosti, ako syntetické materiály. Koža nie je taká vzdušná a počas horúcich dní sedenie na takejto stoličke nie je práve ideálne. Syntetické materiály a kancelárske stoličky z nich vyrobené sú aj z toho dôvodu často vhodnejšie a rozhodne sa oveľa menej opotrebovávajú.

Funkcie kancelárskej stoličky by mali byť nasledovné:

-          Nastavenie výšky sedenia

-          Otáčanie sedenia o 360°

-          Voľný pohyb stoličky na kolieskach

-          Prehnutie stoličky

Klasická stolička či stolička pre vzpriamený sed?

To je často dilema, ktorú riešite. V konečnom dôsledku všetko závisí od toho, čo od stoličky očakávate. Je to len sedenie na stoličke alebo chcete mať aj zo sedenia dobrý pocit, cítiť sa komfortne a nemať potrebu odísť? Vzpriamený sed stoličky napomáha Vášmu zdraviu - Vašej chrbtice. Na stoličku so vzpriameným sedom si na začiatku budete zrejme len veľmi ťažko zvykať.