5 „banálnych“ tipov pre lepšie uskladnenie tovaru do každého skladu

Ľudia si často v rôznych otázkach pri denných činnostiach myslia, že robia veci správne. Pravdou však je, že ich robia automaticky a často duchom neprítomne. Pozrime sa spoločne na 5 vecí, ktoré by ste mali dodržiavať pri skladovaní akéhokoľvek tovaru v sklade.

Ťažké veci do spodnej police

Je úplne jedno, či skladujete pivo a utopencov v malom sklade pre vašu malú krčmu alebo či máte sklad náhradných dielov pre váš autoservis. Dôležité je, že tie ťažšie veci nemusíte vykladať do vyšších políc a potom ich odtiaľ skladať dolu. Uskladnením ťažkých vecí v dolných policiach zlepšíte aj ťažisko vášho skladu.

Čo používate najčastejšie?

Ak je váš sklad trochu väčší, produkty, ktoré vyskladňujete najviac si nechajte hneď pri nakladacej rampe. Naopak, produkty, ktoré ľudia nakupujú (alebo ktoré používate vo výrobe) len zriedka, pokojne nechajte až na konci skladu.

Značte si regály aj police

Vytvorte si v sklade systém uličiek a značiek. Aj malý sklad je vhodné značiť. Napríklad označiť regály písmenami a police číslami. Budete tak napríklad vedieť (vy, aj vaši kolegovia a zamestnanci), že tú a tú vec treba hľadať v regáloch C a D na polici 4.

Prepojte tento systém s jednoduchou tabuľkou

Aby bol sklad ešte prehľadnejší, prepojte ho s jednoduchou excelovou tabuľkou. Do tej si viete spoľahlivo zaznačiť jednotlivé regály a police podľa systému značenia, ktorý ste si vytvorili v predchádzajúcom bode, pripojíte k jednotlivým regálom aj produkty a viete si pri nich reálne dopisovať aj aktuálny stav zásob.  Excelová tabuľka vám možno časom prestane stačiť. Odporúčame zvážiť využitie jednoduchého skladového programu, ktorý môžete prepojiť aj s účtovníctvom."

Pravidelná kontrola regálov

Ak používate regály hocikde okrem domácnosti, mali by ste na ne mať pravidelnú revíziu, ktorá odhalí prípadné chyby. Je to ekvivalent technickej kontroly áut, ale pre regály. My pre vás vieme túto kontrolu zabezpečiť, stačí, ak si vyberiete regál od nás.