Aj homeoffice - práca z domu má svoje pravidlá!

Možnosť pracovať z domu čoraz viac dostupnejšia pre viacerých zamestnancov. Tzv. homeoffice je už veľmi populárne označenie práve pre prácu z domu, ktorá prináša tak zamestnávateľovi, ale najmä zamestnancovi množstvo výhod. Je to hlavne pokoj, pohodlie, oveľa menej stresu a možnosť sústrediť sa len na prácu bez akýchkoľvek rušivých vplyvov. Problémom však môže byť chýbajúca motivácia, ktorá dokáže ovplyvniť produktivitu Vašej práce.

Zariadenie kancelárie u Vás doma

V prípade zariadenia kancelárie máte celkom voľné ruky. Je to len Vaše miesto a Vy sa v ňom musíte cítiť pohodlne. Nie ste vôbec viazaní tomu, čo prikazuje Vaša spoločnosť a aké zvyky sa tam dodržiavajú. Tu ste doma Vy a Vy máte právo si usporiadať kanceláriu podľa svojich predstáv. Všetky výskumy zaoberajúce sa produktivitou tvrdia to isté - ak máte prispôsobenú kanceláriu a kancelársky nábytok podľa svojich predstáv, ste výkonnejší, produktívnejší a štastnejší!

Po niekoľko hodinovej práci vo Vašej domácej kancelárií nezabudnite na neporiadok, ktorý vzniká celkom prirodzene okolo každého z nás pri práci. Všetko, čo nepatrí na kancelársky stôl alebo kancelárske kreslo odstráňte, nechajte tu len kancelárske potreby, ktoré sú skutočne potrebné a nezaberajú miesto. Vyberte si napríklad bezdrôtové zariadenia, ktoré nebudú zaberať zbytočne priestor. Taktiež si zvyknite všetko zapisovať do cloud systémov a nepoužívať kilogramy zbytočného papiera.

Investícia do kancelárskeho nábytku

Samozrejme, ak je Vaša práca postavená len z práce na PC, potom je dosť možné, že práve kancelársky nábytok nebudete riešiť. Prečo? Mnoho z Vás si totiž povie, že pracovať sa dá aj z postele alebo z obývačky a k tomu žiadny nábytok nie je potrebný. Faktom však je, že vhodný kancelársky stôl alebo stolička či kreslo je žiadúce najmä vtedy, ak pracujete niekoľko hodín denne a chcete sa starať aj o svoje zdravie, ktoré nevhodným sedením dosť trpí. Investícia do kresla alebo kancelárskej stoličky, ktorá je zasunutá ku kancelárskemu stolu je tak priam nevyhnutnosťou.