Mechaniky kancelárskych stoličiek – vyberte si kreslo aj podľa nich!

Poznáte mechaniky kancelárskych stoličiek? Určite ste sa viacerí nad tým ešte ani nezamýšľali a predsa tvoria pevnú súčasť každej kancelárskej stoličky. Samotný mechanizmus dokáže bez problémov zlepšiť alebo zhoršiť komfort kancelárskej stoličky a posedu na ňom. V zásade poznáme 3 základné techniky, ktoré sa zvyknú pri kancelárskych stoličkách využívať.

Hojdacie mechaniky kancelárskych stoličiek

Hojdacie mechaniky sa rozdeľujú do dvoch základných kategórií. Prvá mechanika v rámci kancelárskych kresiel je s možnosťou aretácie iba v základnej polohe a druhá mechanika zahŕňa aretáciu ešte v jednej polohe. Kvalitné hojdacie mechaniky, ktoré možno vidieť čoraz častejšie, umožňujú aretáciu až v 5-tich polohách. Kvalitné hojdacie techniky bývajú v kancelárskych stoličkách vybavené aj antišokovým systémom, ktorý automaticky zabraňuje samovoľnému navráteniu operadla do základnej polohy.

Asynchrónne mechaniky kancelárskych stoličiek

Už z názvu mechaniky vyplýva, že pohyb sedáku a operadla pri asynchrónnej mechanike je nezávislý na sebe a tak sedák, ako aj operadlo majú na svoje nastavenie vlastnú páčku/mechanizmus. Tento typ mechaniky je určený pre ľudí, ktorí požadujú absolútny komfort, nakoľko si môžu polohu sedáku a operadla plne prispôsobiť svojim potrebám. Ďalšou nespornou výhodou je aj ich cena. Asynchrónne mechaniky zvyknú byť vybavené aj systémom „UP-DOWN“, ktorým dokážete nastaviť výšku operadla.

Synchrónne mechaniky kancelárskych stoličiek

Na rozdiel od iných mechaník, pri synchrónnej mechanike hovoríme o závislosti na nastavení operadla a mení sa aj uhol sedáku. Uhol sedák a operadlo nie je konštantný a mení sa spolu s operadlom. Ak by ste si chceli naklopiť operadlo, je to výrazne rýchlejšie práve v tomto type mechanizmu. Viacerí ľudia zo sedavých zamestnaní si vyberú práve synchrónnu mechaniku, a to vďaka prirodzenému sedeniu. Mechanizmus ponúka až 11 rôznych polôh, čo je oproti vyššie spomenutým naozaj extrém. Drvivá väčšina kancelárskych stoličiek je vybavená aj antišokovým mechanizmom.