Prepravky na mäso do skladu aj na prepravu

Preprava a uskladnenie mäsa vyžaduje splnenie hygienických a teplotných podmienok a dôležitá je tiež pevnosť a vhodná veľkosť prepraviek. Vyberať si ich môžete z viacerých variantov. 

Podmienky pri preprave a skladovaní mäsa

Mäso patrí k potravinám, ktoré vyžadujú vhodnú teplotu. Inak by v ňom mohlo rýchlo dôjsť k premnoženiu baktérií. Maximálna bezpečná teplota pre bravčové a hovädzie mäso je + 7 °C, pre hydinové a králičie mäso je to + 4 °C. Vnútornosti by sa mali skladovať pri ešte nižšej teplote, a to len do + 3 °C. Pri morských rybách je potrebná teplota do + 2 °C, pri sladkovodných do + 5 °C. Túto teplotu je potrebné zachovať pri skladovaní aj preprave.

 

Prepravky na mäso z pevného plastu

Materiál, z ktorého sú prepravky na mäso vyrobené, zodpovedá hygienickým požiadavkám na prepravu a skladovanie nezabalených potravín. Očakávať môžete tiež vynikajúcu pevnosť. Dosahovaná nosnosť je až 30 kg, silné steny a rukoväte zvládnu aj námahu počas manipulácie. Výhodou je tiež nízka hmotnosť prázdnych prepraviek a možnosť ich stohovania. Pri ich používaní oceníte vhodnosť na prepravníky a valčekové transportéry.

Vyberte si veľkosť, ktorá vám vyhovuje

Pre vaše potreby sú vám k dispozícii rôzne rozmery prepraviek. Zvoliť si môžete nízke prepravky na mäso s rozmermi 60 x 40 x 12,5 cm, ktoré zároveň zaisťujú výborný prehľad v obsahu. V našej ponuke máme pre vás tiež prepravky na mäso E2 a E3 s výškou 20 a 30 cm.

Jednoduché umývanie a požiadavky na hygienu

Na pohodlné a hygienicky vyhovujúce uloženie mäsa a rýb budete potrebovať plastové prepravky na mäso, ktoré zodpovedajú požiadavkám normy DIN 55423. Vyhovovať vám budú aj pri ich čistení. Jednoducho sa umývajú pomocou vody a čistiaceho prostriedku. Aby nedochádzalo k usadeniu nečistôt a kúskov mäsa v rohoch, je vhodné ich nakoniec opláchnuť silným prúdom vody.