Realizácia: paletové regály pre oblúkovú halu

Atypické priestory vyžadujú netradičné a hlavne odborne navrhnuté riešenia. Veľkou výzvou býva, keď ide o skladové priestory. Na jednej strane stojí nutnosť plného využitia plochy skladu a na druhej strane obmedzené možnosti v oblasti výberu paletových regálov. S pomocou profesionálov je možné zrealizovať funkčné a praktické umiestnenie paletových regálov dokonca aj v halách s oblúkovým tvarom. Pozrite sa, ako sme vyriešili skladovanie v oblúkovom sklade jedného z našich zákazníkov.

paletový_regál_(25)_1 paletový-regál-_26_

Regály na mieru pre atypické skladové priestory

Skladové priestory atypických tvarov bývajú často nevyužité z dôvodu, že si ich majitelia nevedia poradiť s umiestnením klasických regálov. O to väčšia je výzva, keď ide o sklady s oblúkovým stropom. Aj pre takéto sklady sa nájdu riešenia v podobe regálov na mieru. Špeciálne konštrukcie skladových priestorov so zakriveným tvarom je možné využiť dokonca na skladovanie tovaru s veľkým objemom a váhou. V tomto prípadě sme paletové regály prispôsobili na mieru zakriveniu stien a strechy.

Prečo sme vybrali paletové regály?

Paletové regály sú pevné, stabilné a sú prispôsobené pre väčší počet paliet. Umiestnenie regálov je navrhnúť tak, aby k nim bol jednoduchý prístup. Rozmanitá výška, dĺžka či hĺbka regálov umožňuje uskladniť palety nad seba alebo vedľa seba.  

Nakoniec sme montovali 172 metrov regálov, kde zákazník uskladnil 1152 ks euro paliet. Klient bol s nami taký spokojný, že mu doteraz dodávame regály a robíme pravidelnú revíziu. Chcete pomôcť aj vy s vybavením skladu? Sme profesionálom v oblasti skladových systémov a dokážeme vyrobiť paletové regály presne podľa vašich predstáv.

Možnosti paletových regálov pre atypické haly

Paletové regály sú plne prispôsobiteľné ploche a tvaru haly určenej na skladovanie. Podľa typu regálov je prístup možný ku každej palete manuálne, s vysokozdvižným vozíkom a možnosťou je tiež vytvorenie pohyblivých paletových regálov s koľajnicami. Z hľadiska bezpečnosti a funkčnosti sa zhodnotia predispozície skladového priestoru.

paletový-regál-_30_  paletový-regál-_31_

Postup výstavby paletových regálov

Prvým krokom pre vytvorenie ideálne riešenia pre oblúkové haly ja zameranie priestoru. Nasleduje vytvorenie návrhu a jeho odsúhlasenie s objednávateľom. Možnosti paletových regálov sú veľké aj pre atypické haly. Paletový regál môže byť skonštruovaný zo stĺpov a priečok, ktoré tvoria závesný systém. Tento systém je jednoduchý na montáž a demontáž. 

Vyrobiť je možné aj konštrukciu zo stĺpov a drevotrieskových alebo plechových políc. Obe možnosti sú stabilné. Stĺpy môžu siahať do výšky niekoľkých metrov a nosníky byť skonštruované pre dve až štyri europalety. V prípade potreby bývajú k dispozícii aj atypické dĺžky. 

K paletovým regálom sa dodávajú tiež ochranné a bezpečnostné prvky ako rohové a bočné ochrany alebo ochrany stĺpu U. Profesionálne vypracované návrhy paletových regálov sú pre logistické centrá i menšie sklady najlepším riešením pre maximálne využitie priestoru.