5 bezpečnostných zásad pre každú firmu

V dnešnej dobe je mimoriadne dôležité dodržiavať všetky bezpečnostné nariadenia, ktoré odporúča vláda a hlavný hygienik. Nestačí však správať sa zodpovedne len doma a v potravinách. V práci ľudia trávia v priemere osem hodín denne s veľkým množstvom iných ľudí, a preto je dôležité, aby bol pobyt v zamestnaní čo najbezpečnejší. 

Vetrajte minimálne každú polhodinu 

Ideálne však non-stop. Je pomerne veľké šťastie, že jar je už v plnom prúde a neustále stúpajúce teploty nám dovoľujú mať v práci aj v domácnostiach otvorené okná v podstate 24/7. Dobre vetraný priestor je oveľa bezpečnejší a riziko prenosu infekčných chorôb sa v ňom radikálne znižuje. Ak teda môžete, vetrajte v priestoroch, kde sa pohybujete, čo najviac. 

Dezinfikujte spoločné priestory 

Všetky kľučky vo firme, spoločné kuchyne, WC a ďalšie hygienické zariadenia, ale aj stroje, na ktorých zamestnanci pracujú. Netreba zabúdať ani na firemné autá, počítače a iné pracovné nástroje, ktoré môžu byť kontaminované a rozniesť tak nebezpečné vírusové ochorenia na ďalších potenciálnych prenášačov. 

 

Edukujte zamestnancov 

Čím viac letákov o umývaní rúk a sociálnom odstupe vo vašej firme rozmiestnite, tým viac budú tieto pravidlá vaši zamestnanci dodržiavať. Nezabudnite ani na pravidelné školenia a bežte vašim zamestnancom príkladom. Keď prídete do práce v rúšku a vždy sa ukážete len v ňom, budú vo vás mať pozitívnu motiváciu. Keď ho na vašej tvári neuvidia, ako ich chcete presvedčiť, aby ho nosili?  

Nezabudnite dodržiavať aj ostatné opatrenia 

Pri dodržiavaní hygienických opatrení súvisiacich s Koronavírusom často zabúdame na ostatné pravidlá z BOZP na pracovisku. Rúško alebo ochranný štít sa môže ľahko zachytiť do pracovného stroja, alebo nám znemožní plný rozhľad okolo seba a napríklad ľahko zakopneme. S ochrannými prostriedkami, na ktoré nie ste zvyknutí, si dávajte na pracovisku pozor dvojnásobne. 

Prezrite si ponuku Storage 

V našej ponuke nájdete dezinfekčné prípravky aj ochranné prostriedky pre vašu spoločnosť. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Radi vám poradíme s výberom konkrétnych pomôcok a prostriedkov aj s ohľadom na veľkosť vašej spoločnosti, počet zamestnancov alebo počet klientov.