Ako správne dezinfikovať pracovné priestory

V súvislosti s uvoľňovaním epidemiologických opatrení sa Slovensku sa postupne otvárajú obchodné prevádzky, reštauračné zariadenia a mnohé kozmetické či relaxačné služby. Aby však mohli ľudia podnikať a po dvojmesačnej pauze vo svojich prevádzkach opäť privítať zákazníkov, musia dodržiavať prísne epidemiologické opatrenia. Na čo sa musíte pripraviť?  

Pravidelnosť 

Pri dezinfekcii priestorov, ktoré navštívia vaši klienti, sú pre každý typ prevádzky presné pravidlá. Napríklad v reštauráciách si musia čašníci dezinfikovať ruky po každom obslúžení stola, po každom zákazníkovi stôl dezinfikovať a hygienické zariadenia musia dezinfikovať každú hodinu. Podobné podmienky majú aj taxislužby alebo kaderníctva. Na pravidelnosť dbajte aj vo vašej prevádzke. 

Použité prostriedky 

Všetky prostriedky, s ktorými dezinfikujete priestory, môžu byť kontaminované a na záver by ste ich mali dezinfikovať tiež. Je jedno, či to je len rozprašovač vo fľaši, držiak vedra, v ktorom máte zarobený čistiaci prostriedok, alebo je to balíček vlhčených utierok. Po dezinfekcii priestorov miňte ešte jednu vreckovku navyše a dôkladne vyčistite všetky dezinfekčné prostriedky. 

Jednorazové utierky 

Pripravte si uzatvárateľný smetný kôš (najlepšie taký, ktorý sa dá otvárať stlačením pedálu nohou) a všetky jednorazové vlhčené aj suché kuchynské utierky hádžte rovno doň. Podobne sa zbavte aj jednorazových rúšok, rukavíc a ďalšieho spotrebného materiálu, ktorý môže byť kontaminovaný rôznymi mikroorganizmami.  

 

Nezabudnite ostatné veci prať 

Ak používate na čistenie klasické bavlnené utierky a pri práci dávate prednosť bavlneným rúškam, nezabudnite ich pravidelne vymieňať, odkladať do uzatvárateľného koša a následne prať na čo najvyššiu možnú teplotu. Po opraní im nechajte dostatok času poriadne uschnúť a odporúčame ich aj prežehliť na vysokú teplotu, čím spoľahlivo zlikvidujete prípadné vírusy a baktérie. 

Dezinfikujte aj nástroje 

Nezabudnite, že nestačí dezinfikovať len stoly, kľučky na dverách a umývať si ruky. Všetko, čoho sa dotknete vy alebo vaši klienti, musí byť čisté. Operadlo stoličky v kaviarni, nožnice v kaderníctve, príbor v reštaurácii, opierka v aute v taxíku,... Jednoducho všetko. V našej ponuke nájdete dostatok kvalitných dezinfekčných prostriedkov. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.