5 vecí, ktoré s vysokozdvižným vozíkom nerobte

Vysokozdvižné vozíky sú bez debaty praktické a zároveň zábavné stroje, ktoré asistentov logistiky neomrzia. Žiadny zamestnanec ešte nikdy nepovedal, že nemá rád vozbu na vysokozdvižnom vozíku. Často sa však na nich stávajú rôzne úrazy z nedbanlivosti. Čomu by ste sa mali pri ich používaní vyhnúť?

Žiadne závody

Vysokozdvižné vozíky nie sú určené na testovanie vašich pretekárskych zručností. Nielen, že vás môže zamestnávateľ vyhodiť za to, že nepracujete a zbytočne míňate peniaze vašej firmy. Najnebezpečnejšie je riziko zranenia, ktoré pri takomto závode vzniká. Vždy dodržiavajte najvyššie povolené rýchlosti v sklade aj s ohľadom na konštrukciu vozíka.

Nevozte kolegu na lyžinách

Ak máte veľký sklad a jednomiestne vozíky, niekedy vás to zvádza ísť spoločne po tovar tak, že jeden z vás stojí na lyžinách a druhý šoféruje. Ak sa však čokoľvek stane a kolega z lyžín spadne na zem, miesto dopadu bude rovno pod kolesami tonovej obludy. Ako takýto incident dopadne si môžete domyslieť sami.

Nezdvíhajte sami seba

Na to predsa slúžia špeciálne plošinky s duálnym ovládaním, ktoré pripomínajú autá technických služieb mesta. Niektoré vozíky majú LEN plošinku s košom, v ktorom sú ovládacie prvky, a s ktorým sa môžete bez problémov dostať aj do tých najvyšších regálov bez rizika pádu. Rovnako by vás nemal zdvíhať ani kolega na lyžinách, ako v predchádzajúcom prípade.

Nenechajte ich vybiť

Elektrické vozíky majú v dnešnej dobe už celkom slušnú výdrž. Ak však nebudete rešpektovať varovanie a o blížiacom sa vybití batérie, veľmi rýchlo sa vám môže stať, že sa už s vozíkom ďalej nepohnete. Dostať úplne vybitý vozík k nabíjacej stanici však nie je nič jednoduché, najmä pre jeho vysokú váhu.

Neparkujte „za rohom“

Alebo kdekoľvek inde, kde by vozík mohol zavadzať a predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre vodiča iného vozíka. Vždy jazdite len po vyznačených trasách, dodržiavajte najvyššie rýchlosti, rešpektujte dopravné značenie a dbajte na všetky dôležité bezpečnostné prvky, aby sa jazda pomedzi regály nikdy nezmenila na nebezpečnú hru.