Ako nezničiť plastové palety?

Plastové palety sú modernou alternatívou ku klasickým dreveným paletám. Množstvo ľudí ich však dokáže nesprávnou manipuláciou a výberom nenávratne poškodiť. Viete, ako sa majú plastové palety správne používať? Čítajte ďalej.

Plast je skvelý materiál

Na rozdiel od dreva je plast výnimočne pružný materiál, čo z neho robí ideálneho adepta pre výrobu plastových paliet. Veľkou výhodou plastových paliet je aj ich neporovnateľne nižšia váha a jednoduchšie čistenie pri porovnaní s drevenými paletami. To oceníte napríklad pri prevoze tekutín, kedy sa ráta každé kilo a v prípade nehody sa dá paleta ľahko umyť vysokým tlakom vody.

Aj pre vysokozdvižné vozíky

S plastovými paletami sa manipuluje úplne rovnako, ako aj s klasickými. Ich lyžiny sú pripravené na vsunutie lyžín vysokozdvižných vozíkov. Ak sa rozhodnete pre prechod na tento typ paliet, v sklade nemusíte vykonávať žiadnu zmenu.

Prečo paleta praskla?

Niekedy sa stane, že časť mriežky plastovej palety praskne. To sa však stáva aj pri drevených paletách. V tomto prípade ide najčastejšie o to, že na paletu niečo hodíte alebo do nej s niečím udriete. Samotná váha materiálu paletu nezničí. Mechanický úder však áno.

Ťažké palety zvládnu viac

Existujú ľahkéstredné aj ťažké plastové palety. Tie ťažké sú, samozrejme, pevnejšie a vydržia aj drsnejšie zaobchádzanie. Napriek tomu neodporúčame na ne hádzať napríklad ťažké drevené polená. V prípade, že ich naukladáte, palete sa nič nestane.

Vyberte si z našej ponuky

V našej ponuke nájdete rôzne typy a veľkosti plastových paliet. Ak potrebujete s ich výberom poradiť, pokojne nám napíšte, zavolajte, alebo nás navštívte. Radi pre vás vyberieme ideálny produkt, s ktorým budete spokojní.