IBC kontajnery: Nezabudnite ich zazimovať

Máte na vašej záhrade alebo chalupe IBC kontajner? Nezabudnite, že sa blíži zima, a preto ho treba adekvátne zazimovať. Na čo by ste si mali dať pozor, aby vám váš IBC kontajner spoľahlivo slúžil aj ďalšiu sezónu? 

Čo v IBC kontajneri skladujete? 

Či už používate IBC kontajner ako zásobník na vodu zo studne, dažďovú vodu alebo na pohonné hmoty, žiadna kvapalina by v ňom nemala zostať celú zimu v mraze. Možno si poviete, že aj v aute je benzín vydaný na milosť a nemilosť mrazom, no IBC kontajner nemusí vydržať také mínusové teploty, ako nádrž auta. Najmä ak v vezmeme do úvahy, že sa tieto kontajnery používajú aj vysoko v horách. 

Čo ak by voda zamrzla? 

Aj obyčajná voda dokáže narobiť s IBC kontajnerom zázraky. Tým, že je nádrž plastová, má určitú mieru pružnosti, vďaka ktorej by kontajner nemal prasknúť. Napriek tomu ho odporúčame radšej vypustiť, rozťažnosť vody pri premene na ľad by ho mohla poškodiť. 

Dlho skladovaná voda nie je pitná 

Ak máte kontajner ako zásobu pitnej vody, rozhodne ju nepite po zime, ale ani po niekoľkých dňoch, keď naň pečie Slnko. Voda by mala byť pravidelne vymieňaná, v stojatej vode sa totiž veľmi rýchlo šíria rôzne druhy nebezpečných baktérií. 

Uzavrite kohút aj hlavné hrdlo 

Keď už kontajner poctivo vypustíte, nezabudnite z vrchu poriadne zavrieť veku, aby do neho zase nenapršala dažďová voda. Rovnako môžete uzavrieť aj kohút, zabránite tak tomu, aby do kontajnera naliezol hmyz, ktorý hľadá v jeho útrobách útočisko. 

Prázdny IBC kontajner môžete premiestniť 

Keď už máte IBC kontajner konečne prázdny, dokážete ho ľahko premiestniť tam, kam potrebujete. Napríklad aj do garáže alebo na iné miesto v záhrade. Jeseň je aj ideálnym časom na kúpu nového IBC kontajnera. Vyberte si z našej ponuky!