Nádrže na dažďovú vodu aj do vašej záhrady

Premýšľate nad tým, ako ušetriť výdavky na vodu na zavlažovanie záhrady? Cenovo dostupným riešením sú nádrže na dažďovú vodu. Takáto voda je navyše pre rastliny vhodnejšia. 

Dažďová voda v záhrade

Suché letá s vysokými teplotami dokáže väčšina plodín v úžitkovej záhradke zvládnuť len vďaka dostatočnému zalievaniu. Vodu potrebujú tiež kvety, v časoch sucha jej pravidelný prísun prospieva aj ovocným stromom. Aby vám ceny za vodné a stočné nenarástli do závratných výšok, môžete na zalievanie využiť dažďovú vodu. Takáto voda je navyše pre rastliny vhodnejšia. Nie je chemicky upravovaná (nenachádza sa v nej chlór) a neobsahuje ani minerály, čím predídete zasoľovaniu pôdy, ktoré by po čase mohlo viesť k znižovaniu úrodnosti.

 

Nádrže na dažďovú vodu na polievanie

Na zachytávanie zrážkovej vody si stačí vybrať nádoby s dostatočným objemom. Nádrže na dažďovú vodu sú jednoduchým riešením, ktoré vám ušetrí mnoho finančných prostriedkov. Umiestniť ich môžete k odkvapu. Počas dní výdatných zrážok sa v nich nahromadí voda, ktorú neskôr môžete využívať na polievanie.

Jednoduché pripojenie hadicou

Vodu z nádrží nie je nutné naberať pomocou vedier — disponujú možnosťou pripojenia záhradnej hadice. Na polievanie nebudete potrebovať ani čerpadlo, využiť sa dá gravitácia. Nádoby na dažďovú vodu sa dajú postaviť na podstavec, s ktorým sú niektoré už dodávané. Tým zabezpečíte aj to, že sa pod spodný otvor na vodu bude dať postaviť krhla. Vybrať si môžete tiež nádoby s viacerými otvormi v rôznych výškach.

Vyberte si dizajn

Nádrže na dažďovú vodu sú vyrobené z odolného plastu v rôznych dizajnoch, z ktorých si vyberú milovníci modernej aj tradičnej architektúry. Vďaka tomu vhodne zapadnú ku každému domu a stanú sa nielen funkčným, ale aj estetickým prvkom exteriéru.