Pracovný stôl do dielne – vyberte si kvalitu!

Pracovný stôl toho musí vydržať skutočne veľa. Každý deň je plne využívaný na prácu a pritom za každých okolností musí dosahovať svoju najvyššiu kvalitu. Ako si však vybrať pracovný stôl do dielne, ktorý bude skutočne odolný a bude pre domáceho majstra naozaj prospešný?

Kvalita stola rozhoduje nad jeho cenou

Cena stola je pre mnohých skutočne privysoká. Ak si však zoberieme do úvahy materiály, z ktorých je stôl vyrobený, je táto čiastka adekvátna a odzrkadľuje jeho hodnotu. Použité materiály bývajú často v kombinácií – štandardne je to kov a drevo. Kov má stabilizačnú a ochrannú funkciu. Sú z neho vyrobené „nohy“ stola a štandardne aj celá kostra. Plocha, na ktorej majster pracuje je z dreva. Využívajú sa rôzne typy masívu, ktoré len podčiarkujú rôzne využitie pracovného stola a jeho odolnosť aj voči tvrdším nárazom, napríklad kladivom či iným pracovným nástrojom.

Praktickosť pracovného stola

Drvivá väčšina pracovných stolov disponuje okrem iného aj rôznymi odkladacími priestormi. Samozrejmosťou sú napríklad šuflíky s rôznou veľkosťou, ktoré disponujú aj rôzne veľkými priehradkami. Šuflíky sú často na oboch stranách a okrem iného sa dajú aj zamykať.

Na pracovný stôl si pokojne môžete umiestniť rôzne doplnky, kde sa dajú odložiť často využívané nástroje na prácu alebo drobnosti, na ktoré nemôžete zabudnúť pri práci – napríklad pri skladaní jednotlivých komponentov.

Nebojte sa po stole aj poriadne tresnúť – pracovné stoly sú aj na to určené. Ak by ste predsa len niečo na stole poškodili, napríklad spomenutým tvrdším nárazom, je veľmi jednoduché si niektoré diely vymeniť alebo opraviť. Stôl je zložený len zo základných komponentov, je veľmi jednoduchý, ale za to veľmi praktický.

Dostatočne veľký pracovný stôl

Rozhodujúca je často šírka samotného pracovného stola, nakoľko sa rozhoduje o veľkosti pracovnej plochy. Stôl zaberá pomerne veľa miesta vo Vašej dielni, na druhej strane je však niekedy na nezaplatenie, ak nie ste veľkosťou pracovnej plochy obmedzený. Klasický kutil, majster alebo pracovník v dielni si vyberie stôl minimálne 150 cm široký. Takéto profi stoly sú z masívnych a odolných materiálov, pričom disponujú dostatkom odkladacích priestorov. 

pracovne-stoly-storage