Regály a komponenty

Každý kvalitný regál, regálový systém a zostava sú zložené z odolných komponentov vyrobených často z kvalitnej ocele s bezchybnou povrchovou úpravou. Pokojne by sme mohli takto vyrobené regálové zostavy a systémy označiť ako za nezničiteľné, keďže drvivá väčšina bežných užívateľov ich má v klasických prevádzkových podmienkach. Sú tak odolné nielen voči prípadnému poškodeniu, ale neustále si zachovávajú svoj estetický vzhľad.

Regálové rámy

Každý regálový stĺpec by sa nezaobišiel bez kvalitných regálových rámov. Tvoria tak základ stĺpca. Dva rámy sú spojené nosníkmi, na ktorých sú v drážkach zaklesnuté policové panely. Minimálna zostava je tak tvorená dvomi regálovými stĺpcami, teda tromi regálovými rámami spojenými nosníkmi s kovovými policami. Rám prenáša celé zaťaženie regálového systému aj uskladneným materiálom do podlahy, aj preto je nevyhnutné jej venovať dostatočnú pozornosť. Rámy umožňujú vyskladať si regálové systémy presne podľa Vašich predstáv. Sú tak akousi stavebnicou, ktorá je dokonale premyslená.

Regálové police

Policové regály disponujú buď rovnými alebo vaňovými policami. Klasické rovné ploché police sú určené na manuálne naskladňovanie voľne ložených výrobkov a materiálu. Sú vyrobené v rôznych šírkach a v rôznej nosnosti tak, aby ulahodili Vašim predstavám. Naopak vaňové police sú vylisované do tvaru vane, a teda využijete ich najmä pre uskladnenie sypkého a drobného materiálu. Môžu to byť napríklad drobné súčiastky, spojovací materiál či iné. Rozdelenie priestoru takejto vaňovej police zabezpečia priečky či prepážky, ktoré sa dajú ľahko nainštalovať.

Nosníky  a kotviace úchyty

Pozdĺžne nosníky je možné uchytiť do regálových rámov veľmi jednoduchým zavesením do perforácií stĺpikov rámu. Hlavnou úlohou nosníkov je v prípade regálových systémov niesť policové panely aj spolu s uskladnením tovaru. Nevyhnutné je teda vhodné dimenzovanie nosníkov, aby ste dosiahli potrebnú bezpečnosť využívania regálového systému, ako celku. Ešte väčšiu stabilitu dosiahnete aj úchytmi, ktoré sa ukotvia o steny.

Regál a regálové systémy sú zložené z viacerých komponentov, ktoré poskytujú jeho natívne funkcie. Vyššie spomenuté sú jeho absolútnym základom.