Skladovanie darov prírody: Máte všetky potrebné veci?

Leto a jeseň sú ročné obdobia, počas ktorých nás príroda obdarúva veľkým množstvom chutných (aj menej chutných) potravín. Ak chceme fungovať ako naši starí rodičia a tešiť sa z týchto plodov až do ďalšieho leta, musíme sa ich naučiť správne skladovať. Máte však na skladovanie potravín potrebné pomôcky? 

Šípky, bylinky, čaje 

Celé leto ste poctivo zbierali bylinky na čaj a zakončujete to práve pred prvými mrazmi zberom šípok, ktoré sú plné vitamínu C. Viete však, ako by sa mali správne skladovať bylinky? Ideálnym miestom pre ich odpočinok sú sklenené poháre, ktoré uschováte na tmavom mieste. Bylinky by ste nemali skladovať viac ako rok. 

Jablká, zemiaky, orechy 

Tieto jesenné plody sa najlepšie cítia vo vzdušných prepravkách v pivnici alebo v montážnej jame, kde je celý rok stabilná nízka teplota. Ak nemáte vhodné prepravky na ich skladovanie, vyberte si z našej širokej ponuky prepraviek na ovocie a zeleninu

Kapusta a kvasenie 

Je len veľmi málo ľudí, ktorí nemajú radi aspoň jedno jedlo, ktoré obsahuje kapustu. Segedín, Vepšo knedlo zeló, kapustníky, ale aj pečená kačica alebo hus s poriadnou dávkou zdravej kapusty. Od kapusty – chlapi hustí, no aj kapustu sa musíte naučiť správne skvasiť a následne uschovať na celú zimu. 

Zaváraniny 

Zaváranín je vždy buď veľmi málo alebo ohromne veľa. Každý, kto má rád ovocné kompóty, džemy alebo iné typické zaváraniny vie, že na ich uschovanie je potrebná poriadne veľká špajza alebo pivnica s poriadne veľkým regálom. 

Viete potraviny sušiť? 

S praktickou sušičkou potravín si dokážete nasušiť veľké zásoby rôznych potravín. Bylinky, hríby, jabĺčka, no dokonca ja hovädzie jerky sú dokonalými príkladmi sušených pokrmov, ktoré majú svoje čestné miesto v mnohých kuchyniach Slovenska.