Sudy a kanvy - spoznajte ich ďalšie výhody!

Sudy na prepravu i uskladnenie 

Vedeli ste, že sudy sú vôbec najpoužívanejšími obalmi na prepravu a skladovanie stredne veľkého až menšieho množstva sypkých alebo kvapalných látok? Za svoju obľúbenosť vďačia širokej variabilite objemov, tvarov, technickým parametrom aj možnostiam použitia, čo sudy doslova predurčuje stať sa najvýznamnejšími obalmi v chemickom a potravinárskom priemysle.

Nezaostávajú však ani kanvy rôznych veľkostí a tvarov, s vekom či bez, ktoré sú tiež veľmi praktické a vhodné na uskladnenie i prenos menšieho množstva kvapalín.

Typy sudov

V zásade sa sudy rozlišujú podľa materiálu, z ktorého sú zhotovené (kovové, plastové, lepenkové) a taktiež podľa účelu použitia (sypké látky - sudy s vekom, kvapalné látky - sudy s otvormi so zátkami). Podľa účelu použitia sa potom tieto základné typy sudov od seba odlišujú prevedením.

Sudy na nebezpečné látky

Existuje aj mnoho certifikovaných sudov, ktoré spĺňajú prísne požadavky na prepravu či uskladnenie nebezpečných látok. Certifikované sú podľa platných noriem a predpisov RID, ADR, IATA či IMDG. Niektoré druhy sudov, či už plastových alebo kovových s vnútorným potravinárskym lakom, zasa spĺňajú požiadavky hygienických noriem a sú označené symbolom pre styk s potravinami.

Manipulácia so sudmi

Manipulovať s  veľkými sudmi či ťažkými kanvami nie je veru jednoduché, našťastie existujú účinné pomôcky a spôsoby, ako to zvládne doslova každý. Pomôže paletový vozík, prípadne je možné mnohé z nich prakticky stohovať na seba. A nezabúdajme ani na možnosť prepravy všetkými štandardnými nákladnými vozmi.

Je len na Vás a Vašich konkrétnych požiadavkách, aký typ či veľkosť sudu alebo kanvy si zvolíte. Vyberajte však zodpovedne a s dôrazom na kvalitu sudov. Nech je všetok Váš tovar uskladnený skutočne bezpečne.