Vyberáte si nový regál? Tieto fakty by vás mohli zaujímať

Výber správneho typu regálu môže byť pre mnohých podnikateľov španielska dedina. Ak potrebujete pomoc pri výbere alebo navrhovaní vlastných regálov do vášho skladu alebo prevádzky, môžu vám pomôcť tieto užitočné tipy, ktoré sme pre vás pripravili.

Kde bude regál stáť?

Vyberáte si nové regály do interiéru alebo do exteriéru? Pozor, plechová strecha na regálmi neznamená, že sa jedná o interiér. Dážď, mráz ale aj silný vietor do takéhoto skladu ľahko prenikne. Je preto dôležité zvážiť, akú povrchovú úpravu regálov potrebujete. Je veľmi dôležité uvedomiť si aj cenu týchto regálov.

Koľko nás pustí výška?

Pri exteriérových regáloch toto riešiť nemusíme, jedine v prípade, že máme nad hlavami nejaké elektrické vedenie. Niektoré interiérové regály môžeme nakladať na seba, no musíme sa obmedziť na výšku stropu. Ani tá stále nie je konečným číslom, ktoré potrebujeme. Obmedziť nás môže aj elektroinštalácia, lampy, alebo nosné preklady. Neodporúčame stavať regály ani pred okná.

Kde môžem regál postaviť?

Na koberci ani plávačke určite nie. Správny podklad je veľmi dôležitým parametrom, ktorý nemôžeme podceniť. Bezpečným podkladom je napríklad liata betónová podlaha. Nebojte sa však aj iných alternatív, napríklad priemyselných liatych podláh alebo betónových panelov. Najdôležitejšie je, aby ste regál mohli do podlahy uchytiť (aj tie, pri ktorých to nie je nutné). Ak chcete dať regály aj na poschodie, zistite si predtým nosnosť budovy alebo aspoň poschodia.

Radi vám poradíme

Pri výbere regálov sú často aj skúsení logisti bezradní. Nevedia si len z popisu produktu vydedukovať všetky potrebné informácie, ktoré by im pomohli pri rozhodovaní. My vám radi poradíme a prekonzultujeme s vami všetky detaily, od ktorých závisí úspech inštalácie regálov vo vašej firme.