Vyberáte si rebrík? Takéto vlastnosti by mal mať

Rebrík je v skladoch bez vysokozdvižných vozíkov často jedinou možnosťou ako sa dostať k tovaru na vyšších policiach. Ako si však vybrať dobrý rebrík, ktorý vám bude spoľahlivo slúžiť celé roky pri rôznych činnostiach, opravách a práci?

Dostatočná výška

Od výšky rebríka často závisí jeho použiteľnosť v konkrétnych situáciách. Ak si kúpite rebrík, ktorý len tak-tak dočiahne na hornú policu a vy musíte stáť na poslednom stupienku bez možnosti držania sa, rebrík nie je dobrý. Rovnakým problémom je, ak máte pridlhý rebrík, ktorý sa vám do nejakej miestnosti jednoducho nezmestí.

Aj na prácu v priestore

Dvojité rebríky nie sú len pre maliarov. Takýto samostatne stojaci rebrík je stabilnejší a využijete ho napríklad aj pri oprave lampy alebo výmene žiarovky uprostred miestnosti. Aj jeho výška je omnoho variabilnejšia, nakoľko sa jeho nohy dajú rôzne nastaviť. Veľmi komfortne sa dá s rebríkom aj manipulovať s tovarom, nakoľko takýto rebrík už skôr pripomína schodíky.

Dá sa prenášať?

Ak potrebujete rebrík často prevážať, musí byť skladací. Málokto jazdí za klientmi s veľkým nákladným autom, do ktorého sa pevný rebrík pohodlne zmestí. Malý skladací rebrík bez problémov naložíte aj na zadné sedadlá osobného auta a preto je vhodný aj pre domácich kutilov, na chatu a pre hodinových manželov.

A čo materiál?

Materiál rebríka je veľmi dôležitý najmä kvôli jeho váhe, ale aj kvôli pevnosti a nosnosti. Veľmi rozšírené sú hliníkové rebríky, no v našej ponuke vás môžu zaujať aj tie laminátové. Oba typy majú nízku váhu a ľahko sa s nimi manipuluje. Zároveň sú dostatočne pevné na to, aby sa na ne nemusel báť postaviť aj statný chlap.

Bude vám stačiť jeden rebrík?

Po zvážení vyššie spomenutých faktorov si možno uvedomíte, že potrebujete aj dva rebríky. To však vôbec nevadí. Vďaka ich priaznivej cene to pre vás nebude žiadny veľký výdavok a budete mať tak k dispozícii produkty presne na mieru. Ak potrebujete poradiť s výberom, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.