Prepravujte tovar ľahko a bezpečne v plastových bigboxoch

Potrebujete prepraviť či uskladniť svoj tovar čo možno najbezpečnejšie, a pritom bez zbytočnej námahy? V tom prípade istotne oceníte, keď bude krabica, respektíve box slúžiaci na prepravu ľahko prenosný a veľmi praktický. Čo tak zvoliť si box plastový?

Bigboxy z plastu

Bigboxy, t.j. veľké plastové krabice slúžia na mnoho účelov. Dá sa v nich skladovať najrôznejší tovar a ich najväčšou devízou oproti boxom z iných, ťažších materiálov je ich ľahká skladovateľnosť a praktickosť. Plastové bigboxy sa vyrábajú v rôznych rozmeroch a v niekoľkých farebných prevedeniach. Najrozšírenejší je rozmer zodpovedajúci europalete, teda 120×80 cm. Kto však potrebuje iný bigbox, u špecializovaných predajcov zoženie aj menej časté rozmery – 120×100 cm alebo 105×64 cm. Najčastejšie sú bigboxy vysoké jeden meter.

Ako prenášať bigbox?

Veľmi jednoducho. Plastové bigboxy majú buď plné alebo dierované steny a stoja na lyžinách, respektíve na štyroch pevných nohách. V obidvoch prípadoch však nie je žiaden problém naložiť plastový bigbox na paletový vozík, prípadne poslúži vozík vysokozdvižný a prenesiete ho kamkoľvek potrebujete. Potom už sa s ním veľmi ľahko manipuluje, hoci je plne naložený.

Druhy bigboxov

Bigboxy rozdeľujeme na dve kategórie: pevné bigboxy a skladacie bigboxy.

Pevné bigboxy

Pevné bigboxy nemožno poskladať. Ich hlavnou prednosťou sú pevné a odolné steny. Môžete si vybrať z bigboxov na štyroch nohách či s lyžinami, v rôznych farbách aj veľkostiach. Pevné bigboxy sú naviac veľmi odolné proti poveternostným vplyvom a tiež proti vlhkosti. Vyrábajú sa aj s dierovanými stenami, pokiaľ je nutné, aby v boxe cirkuloval vzduch.

Skladacie bigboxy

Najväčšou prednosťou týchto krabíc je ich praktickosť. Po jednoduchom zložení totiž nezaberajú toľko miesta ako pevné bigboxy. Tieto praktické skladacie bigboxy majú buď plné alebo dierované steny a štandardne sú dostupné v dvoch rozmeroch - 120×80 cm a 120×100 cm.

Ako k pevným, tak k skladacím boxom si je možnosť zaobstarať aj veko, ktorým krabice pevne uzatvoríte.