Správny výber prepravky: Prečo do nich nemôžete nakladať hocičo?

Prepravky sú skutočne cenovo dostupným, praktickým a spoľahlivým pomocníkom pre prepravu rôznych druhov tovaru a materiálu. Typové rozdelenie prepraviek však nie je vymyslené len tak pre zábavu. Prečo nájdete prepravky kovové aj plastové, stohovacie, na ovocie, ale i na mäso?  

Rozhoduje najmä materiál

Pri prepravkách si musíte dôkladne vybrať použitý materiál. V našom e-shope vlastne ani nemusíte, lebo keď si vyberiete prepravky na mäso, ich materiál je vhodný aj na prepravu mäsa. Keď si vyberiete poctivé kovové prepravky, viete, akú majú nosnosť a koľko do nich môžete naložiť. Mäso sa v prepravkách často prenáša a skladuje úplne na ostro, bez nejakých vrecúšok, preto musí byť povrch zdravotne nezávadný a musí sa dať spoľahlivo umyť a vydezinfikovať pre ďalšie použitie. Ak však do nich naložíte niečo ostré, čo povrch poškriabe, za ich dezinfekčnú stránku už neručíme.

Vyhotovenie prepraviek

Opäť si to môžeme ukázať na príklade. Prepravky na mäso majú pevné dno aj steny, aby z nich nevytekala krv a voda. Prepravky na skladovanie ovocia a zeleniny, sú naopak vo väčšine prípadov deravé. Prečo? Aby mal každý zemiak, jabĺčko alebo iný druh zeleniny a ovocia dostatočný prívod vzduchu, nezahníval a vydržal tak v pivnici celú jeseň, zimu a často aj jar. Skúste dať jabĺčka do pevnej uzatvárateľnej kovovej prepravky a za mesiac z nich máte dokonale hnilý burčiak.

Stohovacie prepravky nenesú svoje meno nadarmo

Keď môžete prepravky ukladať na seba, je to veľká výhoda. Prepravka by však k tomu mala byť určená. Nielen že nesie váhu naložených vecí, nesie ešte váhu napríklad ďalších štyroch naložených prepraviek, ktoré sú na nej. Okrem toho je dôležité, aby prepravky do seba zapadali. Ak na seba naukladáte akékoľvek prepravky (pokojne aj všetky rovnaké), ktoré nie sú určené na stohovanie, ľahko sa vám zosypú, prasknú alebo inak znehodnotia.

 

Potrebujete poradiť pri výbere nových prepraviek? Alebo sa chcete dozvedieť niečo o tých, ktoré už máte doma? Či len hľadáte nejaké príslušenstvo? Obráťte sa na nás, radi vám pomôžeme.