Zabíjačková sezóna je tu. Máte už prepravky na mäso?

Jeseň je v plnom prúde a s prichádzajúcou zimou prichádza aj obdobie, ktoré milujú všetci gurmáni a milovníci domácich mäsových špecialít. Máme, samozrejme, na mysli zabíjačkovú sezónu. V takomto prípade však vznikajú domácnostiach aj povinnosti, ako napríklad zakúpenie potrebného náradia a pomôcok na správne skladovanie a spracovanie mäsa. Jednou takýchto pomôcok sú aj kvalitné prepravky.

Sú certifikované na prepravu mäsa

Mäso patrí medzi veľmi citlivé komodity, ktoré sa ľahko pokazia, keď sa do nich dostanú baktérie alebo iné nečistoty. Je preto veľmi dôležité dbať na hygienu, a to už aj pri samotnej preprave zakúpeného mäsa. Kľúčové je aj používanie kvalitných mäsiarskych nožov. Tieto nože musia byť tiež pravidelne čistené a dezinfikované, aby sa zabránilo kontaminácii mäsa počas jeho spracovania. Naše prepravky sú na takúto prepravu certifikované, pretože sú priamo určené na prepravu a skladovanie mäsiarskych výrobkov.

Mäso prepravujte vo vreckách

Napriek kvalite našich prepraviek odporúčame mäso zabaliť do čistých igelitových vriec, vďaka čomu zabránite prísunu vzduchu, nečistôt, a následnému skazeniu mäsa počas prepravy. V prepravke je mäso síce v bezpečí, no zvrchu naň môžu stále napadať nečistoty alebo sa k nemu dostať spomínané nežiaduce baktérie.

Nepoškoďte hornú vrstvu

Aby prepravky na mäso spĺňali hygienické požiadavky, nesmiete poškodiť hornú vrstvu farby. V rôznych ryhách, dierach a škrabancoch sa totiž môžu zabývať baktérie, ktoré sa ľahko rozmnožia a pri preprave sa presunú aj na mäso a tým ho znehodnotia. Neodporúčame v prepravke prepravovať žiadne ostré predmety alebo iný tovar a produkty okrem mäsa. Práve tie najčastejšie spôsobujú spomínané poškodenie prepravky a znemožnenie jej ďalšieho používania na prepravu a skladovanie mäsa.

Vždy ich spoľahlivo umyte

Po použití nezabudnite prepravky poriadne poumývať, aby sa prípadná vytečená krv z čerstvého mäsa nedostala do rohov a nezaschla tam. Vďaka dôkladnej hygiene vám budú prepravky zodpovedne slúžiť až do momentu, kým ich nepoškodíte alebo nepoľavíte pri ich údržbe.

Poškodenú prepravku vymeňte

Ak sa vám zdá, že je nejaká prepravka poškodená, okamžite ju musíte vymeniť za novú. Riskujete totiž prenos vážnych chorôb, baktérií a vírusov, ktoré sa v pokazenom mäse veľmi ľahko množia. Neodporúčame preto šetriť na nových prepravkách, najmä v prípade, keď ide o zdravie konzumentov tovaru, ktorý v nich prevážate.