Akú starostlivosť potrebuje drevený rebrík?

Drevo je živý materiál, o ktorý sa treba starať. Platí to pri drevených terasách, pri altánkoch, tatranskom profile aj drevených chatách. Podobnú starostlivosť potrebujú aj drevené rebríky, ktoré vám však na oplátku budú dlho slúžiť.

Pravidelná kontrola

Vždy pred použitím rebríka na zber ovocia venujte aspoň 15 sekúnd na kontrolu jeho stavu. Prezrite spoje jednotlivých dosiek a overte si, či sa niekde neobjavilo slabé miesto, ktoré by mohlo pod vašou váhou prasknúť.

Nenechávajte ho na daždi

Ak nechcete, aby sa podobné slabé miesta na rebríku objavovali, nesmiete ho nechať celú jeseň na daždi a na vetre. Poveternostné vplyvy dajú zabrať akémukoľvek materiálu a na dreve sa dokážu poriadne vyblázniť.

Doprajte mu náter

Poctivý olejový alebo gélový náter na exteriérové drevo dožičí vášmu drevenému rebríku dlhšiu životnosť. Drevo vyživí a zároveň ochráni. Ak rebrík používate často, mali by ste ho natierať každú sezónu.

Nepreťažujte ho

Každý rebrík, aj ten hliníkový, má určitú maximálnu nosnosť. Je síce efektívne, keď z jedného rebríka oberáte marhule traja, no honba za čerstvým ovocím a produktami z neho sa môže skončiť nepríjemným pádom.

Na zimu patrí do garáže

Rovnako, ako nenecháte cez zimu napustený bazén a rozloženú trampolínu pre vaše deti, nemali by ste nechať vonku ani rebrík. Vyberte si nový rebrík z našej ponuky. V e-shope máme aj drevené aj kovové modely.